Kuchynská linka v kombinácii antracit a Dub Nebraska

kuchyňa nebraska s antracitovými dvierkami

Rohová kuchyňa s tmavými dvierkami

Zákazník mal jasnú predstavu s farbou dvierok, všetky ostatné materiály sme postupne ladili vo vizualizácii a dosiahli sme tento výsledok. Dvierka sú fóliované v tmavej antracitovej fólii. Tým istým materiálom je zakrytý aj pult. Spotrebiče si zákazník vybral tmavé, tak aby ich povrchová úprava nerušila tmavý vzhľad. Ako druhý materiál v kuchyni sme použili Dub Nebraska. Ten bol použitý na pracovnú dosku, zástenu, bočnice a aj výklopné dvierka nad varnou doskou.

Kuchynská linka antracit s pultom

Kuchyňa s pultom

Rozmer kuchyne bol dosť veľký, takže sa podarilo zakomponovať chladničku, potravinovú skriňu, skriňu s teplovzdušnou rúrou a mikrovlnnou rúrou, široké zásuvky a niekoľko otváracích skriniek v ľavej časti pod oknom. V ľavej časti sme okrem otváracích skriniek zmestili aj umývačku riadu a skrinku so smetnými košmi. Pred rohovú kuchyňu sme umiestnili pracovný pult, ktorý stál ako samostatný ostrovček. Boli v ňom umiestnené zásuvky. Na pracovnej doske bol na elegantných nožičkách umiestnený vyvýšený barový pult.

Pult pri kuchynskej linke s antracitovými dvierkami
Kuchyňa s antracitovými dvierkami a smetné koše

Kuchyňa so skrinkami až po strop

Horné skrinky na tajto kuchyni boli len na jednej strane, zákazní však mal požiadavku, aby tieto horné skrinky a rovnako aj potravinové skrine boli až po strop. Pri horných skrinkách je to bežná vec, je potrebné len vyriešiť vývod odsávača. Odsávač bol použitý podskrinkový a vývod bol riešený plastovými rúrami. Pro potravinovej skrini so vstavanou rúrou je v takýchto prípadoch potrebné vyriešiť cirkuláciu vzduchu, čo sme v tomto prípade vyriešili tmavou vetracou mriežkou pod stropom.

Kuchyňa so skrinkami po strop
Kuchyňa so skrytým podskrinkovým odsávačom

Fotografie v tomto článku sú z našich realizácií. Viac kuchynských liniek si pre inšpiráciu môžete pozrieť v našej galérii.

autor: ideainterier